Bali & Gili Eilanden

Waarschijnlijk vanwege mijn Indonesische roots voelde ik me meteen thuis in Bali. Ik zag veel eigenschappen van mezelf terug in de mensen die daar wonen. De vriendelijkheid, relaxheid, spiritualiteit en behulpzaamheid naar elkaar toe. Erg fijn om te ervaren.

Het leven speelt zich buiten af waardoor het heel gemakkelijk was om contacten te leggen. Ik ben blij met de mensen die ik daar heb leren kennen. Ze hebben me geleerd om de wereld met andere ogen te zien. De bevolking leeft daar dan ook veel meer in het NU. Er wordt veel tijd gestoken in het vereren van de goden waar ze op vertrouwen. Je raakt al snel vertrouwd met de geur van wierookstokjes en de offerbakjes die elke dag opnieuw weer werden geplaatst op straat, bij de godenbeelden, langs de zee. Echt overal kom je deze offers tegen.

Wat echt indruk op mij heeft gemaakt zijn de straatkinderen die ik ‘s nachts zag lopen om armbandjes te verkopen aan de toeristen. Het lukte me bijna niet om die lieve, vragende gezichtjes voorbij te lopen. Ik zie het zo nog voor me dat ik overdag ergens op een stoep zat uit te rusten en twee kleine kindertjes naar me toe kwamen lopen en op mijn schoot gingen zitten. Bijna smekend vroegen ze of ik een armbandje wilde kopen. Vergis je niet, want stiekem zijn het echte handelaartjes. Het wordt ze al vroeg geleerd.

De school op Sangeh, waar ik de leraar een dagje mocht assisteren, was ook een hele mooie ervaring. Hier kwam ik ook tot het besef dat we eigenlijk niet zo veel nodig hebben om gelukkig te zijn. Het was zo mooi om die blije gezichtjes te zien stralen.

De Gili eilanden was een mooie afsluiting van mijn vakantie. Het was wel jammer dat er zo veel regen viel tijdens mijn verblijf maar je kon jezelf er goed vermaken ! Regen of geen regen, ik heb er in ieder geval van genoten !

Zie hier een korte samenvatting van een van mijn reizen naar Bali.

Foto's

(Klik op foto om te vergroten)