Italië

“Bella Italia” wordt vaak gezegd en dat is geen woord teveel gezegd. De mooie geglooide landschappen met hun kenmerkende pijnbomen langs de weg, gekleurde huisjes, historische gebouwen, meren, en niet te vergeten het Italiaans eten, maken dit alles tot een land waarin het heel prettig te vertoeven is. De Italianen zijn temperamentvol en vol passie. Alleen al als je ze hoort praten straalt dit er van af.

Ook dit land bezocht ik een aantal keren met een busreis. De eerste keer verbleven we aan het Gardameer. We bezochten onder andere Venetië, een van mijn favorieten. De gondeltocht was prachtig. Onder elke brug die we vaarden kwam weer een heel verrassend uitzicht. Het San Marcoplein stond onder water, wat normaal schijnt te zijn rond het tijdstip dat wij er waren. Een paar uur later toen we terug kwamen was het water weer verdwenen en stonden alle terrasstoelen weer buiten. Verder bezochten we Malcesine, Limone, Verona en Sirmione.

Zie hier een samenvatting van deze reis.

Mijn volgende reis naar Italië verbleef ik in Chianciano Terme (een Spa Resort in het mooie Toscane). Toscane kenmerkt zich door zijn glooiende heuvels en is altijd en nog steeds een belangrijke wijnstreek geweest. Niet zover van Chianciano bezochten we t dorpje Montepulciano. Een van de mooiste dorpjes van Italië gelegen op de top van de berg. Eenmaal boven kan je genieten van mooie vergezichten. Ook een bezoekje aan Rome kon natuurlijk niet ontbreken. In het beroemde Trevifontein, versierd met prachtige beeldhouwwerken, kan je een muntje gooien. Volgens de legende moet je met de rug naar de fontein gaan staan en je muntje in je rechterhand over je linkerschouder gooien. Je zal dan ooit nog een keer terugkeren naar Rome. Gooi je 2 muntjes dan keer je terug naar Rome met een geliefde. Een wandeling door deze mooie stad is bewonderingswaardig. De mooie beeldhouwwerken door de hele stad en de witte gebouwen deed me een beetje terug denken aan mijn verblijf in Wenen. Als laatste bezocht ik het verblijf van de Paus. Het Vaticaan voor het eerst in het echt zien is best indrukwekkend. Ik had het geluk de stem van de Paus te mogen horen die ons toesprak vanuit het Vaticaan. Verder bezochten we ook nog Pienzo, Assisi (de stad van de heilige Franciscus), Florence, Sienna en Perugia (de chocoladehoofdstad van Italië). Elk jaar in oktober vind hier een grootst chocoladefestival plaats. Helaas was ik een dag te vroeg maar heb ik wel het opzetten van dit festival mogen aanschouwen. Ik had nog nooit zoveel soorten chocola in allerlei vormen bij elkaar gezien. Zeker een bezoekje waard om dit festival een keer te bezoeken !

Zie hier een samenvatting van deze reis.

Foto's

(Klik op foto om te vergroten)