Polen

Een land met een rijke geschiedenis en dat kan je overal terug vinden als je in de bekende steden rondloopt. Bijvoorbeeld Krakow, een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa, die bijzonder is om zijn mooie oude gebouwen, waarvan sommige al van heel vroeg gedateerd. In de Joodse Wijk vind je enkele filmlocaties terug die in de beroemde film “Schindler’s list” zijn gebruikt. Deze film gaat over Oscar Schindler, een succesvolle nazi zakenman, die duizenden joden heeft gered in de tweede wereldoorlog door ze te laten werken in zijn fabriek waardoor ze niet werden gedeporteerd. Kenmerkend voor Krakow zijn ook de witte koetsen met paarden waarin je een ritje kan maken en die je de mooiste plekjes van het oude gedeelte van de stad laat zien.

De trip naar Auschwitz was zeer indrukwekkend ! Je kan van alles bedenken hoe het moet zijn geweest in die tijd via verhalen en filmpjes enz. maar VOELEN doe je pas echt als je daadwerkelijk daar bent geweest. De verhalen die de gids vertelde waren zeer boeiend maar natuurlijk ook heel triest. Het is een aanrader om dit een keer in het echt te gaan bekijken om te kunnen inleven hoe het is geweest in die tijd.

In Polen zijn de meeste mensen katholiek en dat vind je terug in de vele basilieken, kathedralen en kerken die prachtig zijn van binnen en dus de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Vooral de poolse Paus Johannes II vind je overal terug in beelden of tekeningen. De Polen zijn bijzonder trots op deze paus die in Wadowice is geboren.

Zie hieronder een filmpje van deze indrukwekkende reis.

Foto's

(Klik op foto om te vergroten)