Zwitserland

Zwitserland is een prachtige vakantiebestemming. Mijn verblijf was in Saas-Grund. Een klein dorpje omringd door bergen. Iets hoger op deze bergen ligt Saas Fee. Een ski oord maar vooral ook bekend om de videoclip van Wham – Last Christmas. Omdat ik zelf een grote fan was van Wham in mijn tienerjaren kon een bezoekje aan dit dorpje niet ontbreken. Ik besloot om de filmlocaties te gaan bezoeken. Dit heb ik weten vast te leggen in een filmpje die je hier kan bekijken.

In Montreux bezocht ik al eerder de Queen studio waar de inmiddels overleden zanger Freddy Mercury een van zijn laatste nummers heeft opgenomen. Op de boulevard kan je zijn standbeeld bewonderen waar hij met opgeheven hand staat met in zijn andere hand de microfoon. Het beeld zoals we hem kennen.

Een van de hoogtepunten van deze reis was wel de treinrit vanuit Zermatt die ons naar de 3089 meter hoogte bracht om daar te genieten van een prachtig uitzicht over de gletsjer en waar de imposante piramidevormige berg, de Matterhorn, goed te zien was. Dit is tevens de gevaarlijkste berg om te beklimmen en is een van de symbolen van Zwitserland, samen met heerlijke chocolade, dure horloges en hoge kwaliteit. Zeker dat laatste is voor de authentieke, degelijke Zwitsers erg belangrijk. Tijdens een vakantie in Zwitserland weet je zeker dat alles tip top in orde is. Deze kwaliteit komt ook terug in de prachtige ongerepte natuur. De Zwitsers zijn trots op hun land, het milieu en recycling staan hoog op het lijstje.

Je kan hier het filmpje bekijken voor een korte samenvatting van deze reis.

Foto's

(Klik op foto om te vergroten)